Egy karácsonyi - fotózás - történet(e)


Az év vége mindig zsúfoltabb egy műterem életében. Máskor is fontos a berendezés, de ekkor kiemelten oda kell figyelni minden apró részletre. Nincs egyszerű dolgom, mivel az én kis "kuckóm" tetőtérben van. Először ezt hátrányként éltem meg, de aztán rájöttem, hogy plusz ízt ad, otthonosabb érzést tudok elérni, közelebb érezzük magunkat a vendégekkel. Persze a fotózások alatt mindig kell számolnom ezzel is, mi hogyan fér el, de már megvan a gyakorlat.

Fontos ugye az is, hogy évrők évre meg kell újulni. Vannak családok, akik sok-sok éve visszajárnak hozzám, s nem lehet ugyanazt a berendezést "használni". Idén lemértem a hátsó falat, és külön, egyedi méretben rendeltem meg a hátteret, hogy teljesen kitöltse azt. Németországi partnerem precízen, és nagyon hamar elkészítette ezt számomra. Kezdődhetett a berendezés, takarítás, és az apró részletek beállítása. Ja és persze az idei saját gyártású, díszekből készített keretem sem maradhatot el.

Ami nagyon meglepett még engem is - pláne a később időpontra jelentkező érdeklődőket -, hogy már nyáron elkezdtek fogyni a helyeim. Októberre gyakorlatilag nem is maradt. Persze ilyenkor hagyok ki néhány hétvégi, és hétköznapi alkalmat, arra az esetre, ha át kell szervezni például betegség miatt, vagy esetleg mégis érkezne még olyan család, akik régóta járnak hozzám, de később jutott eszükbe.

Idén sok technikai fejlesztést is végrehajtottam. Új kamera, új vakuk, új berendezési elemek is érkeztek. Mellette a szakmai tudásomat is folyamatosan fejlesztem, s éppen év végére érkezett meg a hír az AFIAP diplomámról is. Úgy gondolom, hogy csupán a marketing megjelenések, és a közösségi oldalakon való aktív részvétel nem elég ahhoz, hogy a hozzám érkezőknek a maximumot tudjam nyújtani, hiszen a kép minősége nem azon múlik, hogy valaki ír rólam egy-egy ajánlásnál hogy "a legjobb". Én úgy érzem, még rengeteg a lehetőség a fejlődésre. Talán mindig is ezt fogom érezni, nem tudom.

Majd elkezdődött. Mindig izgalmas az első fotózás az új dekorral. Ekkor derül ki, hogy a berendezés mennyire tetszik, sikerült-e jól választanom hátteret, hogy is néz ki "éles" helyzetben a fotókon, stb.

Szuper nap volt az első. Kedves családok, csinosan, szépen, összhangban, szeretetben. Közben a "háttértámogatást" is fejlesztettem, hogy amikor megvagyok egy fotózással, minél előbb át tudjam adni. Egy új, nagyon erős, és gyors MacBook, egy új hálózati tároló, ahol minden tükrözve, duplán kerül lementésre, s egy új webes felület, ahol a fotók kiválasztása végtelenül egyszerűvé vált. Úgy érzem minden stimmel, és gördülékenyen megy. Senki nem vár rám. A fotókat az esetek 95%-ában még aznap elküldöm. A kedves vendégeim egyből nagy méretben le tudják tölteni, és tudnak választani, miután 1-2 napon belül érkezzenek is a kidolgozott fotók, s karácsonyra kézben tudják tartani az előhívott képeket.

Na, így öröm a munka. :) S érkeznek a visszajelzések is, ami a legjobban éltet, és erőt ad. Bízom benne, hogy szeretetben, békében tudunk együtt ünnepelni idén Karácsonykor.

Kellemes Ünnepeket, jó készülődést, - mind külsőleg, mind a lelkekben - Kívánok mindenkinek! :)